Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Połącz mąkę, masło, cukier i 2 żółtka - zagnieć z nich ciasto. Odstaw do lodówki na 30 minut.
Foremki do babeczek wysmaruj tłuszczem (np. masłem)
Ciasto wyjmij z lodówki i rozwałkuj.
Nagrzej piekarnik do 180 stopni C
Wykrawaj szklanką małe kółka ciasta i wylepiaj nimi foremki. Babeczki piecz 15 minut.
Zagotuj szklankę mleka.
W pozostałej ilości mleka rozprowadź Budyń i 4 żółtka. Mieszankę dodaj do wrzącego mleka. Całość zagotuj.
Wyciągnij z piekarnika babeczki i napełnij je budyniową masą.
Lekko przestudzone babeczki udekoruj ulubionymi owocami.